. .

Fotovoltaïsche panelen

Fotovoltaïsch paneel 450Wp CHSM72M-HCBF450Wp ASTRONERGY Fotovoltaïsch paneel 450Wp CHSM72M-HCBF450Wp ASTRONERGY
Leverancier: ASTRONERGY
Prijs:

€ 103,08

Nettoprijs: € 85,19

check meer
Fotovoltaïsch paneel 470Wp JKM470N-60HL4-V JINKO Fotovoltaïsch paneel 470Wp JKM470N-60HL4-V JINKO
Leverancier: JINKO
Prijs:

€ 118,89

Nettoprijs: € 98,26

check meer
Fotovoltaïsch paneel 545Wp CHSM72M-HC 545Wp ASTRONERGY Fotovoltaïsch paneel 545Wp CHSM72M-HC 545Wp ASTRONERGY
Leverancier: ASTRONERGY
Prijs:

€ 119,96

Nettoprijs: € 99,14

check meer

Fotovoltaïsche modules / Zonnepanelen

Fotovoltaïsche modules, ook bekend als zonnepanelen, zijn een sleutelcomponent van fotovoltaïsche systemen en genereren elektrische energie door het fotovoltaïsche effect. Dit fysisch proces is gebaseerd op de excitatie van elektronen in fotovoltaïsche cellen, die bestaan uit silicium, dat dient als halfgeleider, door zonnestralen. De geëxciteerde elektronen bewegen en genereren een gelijkstroom als gevolg van het ontstane potentiaalverschil tussen de elektroden.

Fotovoltaïsche cellen worden voornamelijk gemaakt van kristallijn of polykristallijn silicium, waarbij het verschil tussen deze twee typen voortkomt uit het productie- en verwerkingsproces van het materiaal. Polykristallijne cellen, die bestaan uit vele siliciumfragmenten, zijn goedkoper en minder efficiënt en kenmerken zich door een blauwe kleur. Monokristallijne cellen, die uit één uniform stuk silicium worden vervaardigd, hebben een hogere efficiëntie en een diepe zwarte kleur, maar zijn duurder vanwege het geavanceerdere productieproces.

De verschillen tussen de panelen betreffen ook hun constructie. Glas/Folie-type panelen hebben een bescherming in de vorm van een glasoppervlak boven en een speciale folie onder, wat ze lichter en goedkoper maakt. Glas/Glas-panelen, die van beide kanten met glas zijn beschermd, presteren beter onder moeilijke omstandigheden, zoals zure regen of zeelucht, en bieden een hoge weerstand tegen belastingen en minimaliseren het risico op microscheurtjes.

De PERC-technologie voegt aan de panelen een rendementsreflector toe, d.w.z. een aluminiumlaag onder de siliciumcellen, die hun efficiëntie verhoogt door het licht terug te reflecteren naar de cellen. PERC-panelen zijn vooral effectief onder omstandigheden van zwakke verlichting, zoals in de ochtenduren, avonden en op bewolkte dagen.

De kosten van een enkel fotovoltaïsch paneel hangen af van de technologie, het vermogen, de efficiëntie en de garantieperiode. Een monokristallijn paneel met een vermogen van 300Wp produceert ongeveer 300 Wh energie per uur bij volle zonnestraling. Om een 5 kWp systeem te installeren, heeft men afhankelijk van hun prestaties tussen 10 en 20 van dergelijke panelen nodig. Het gewicht van een typisch fotovoltaïsch paneel ligt tussen de 18 en 25 kilogram, met een gemiddelde van ongeveer 20 kilogram.

omhoog
×

VAT ID not verified in VIES!

Winkel is in weergavemodus
Bekijk de volledige versie van de site
Sklep internetowy Shoper.pl